DEV Community

loading...
Cover image for Wat is Selenium Webdriver? (Dutch)

Wat is Selenium Webdriver? (Dutch)

amigos-maker
・3 min read

Selenium Webdriver is een automatiseringsraamwerk dat binnen verschillende internetbrowsers wordt gebruikt om ontwikkelaars te helpen tests uit te voeren in de vorm van scripts.

De webbrowsers waarmee het kan worden gebruikt zijn Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera Browser, Ghost Driver, Internet Explorer en Safari en nog veel meer. Elke browser heeft een verschillende webdriver.

Webdriver is aangepast en ontwikkeld om een bestaande software van Selenium, getiteld Selenium RC, te verbeteren.

De creatie ervan brengt een schat aan nuttige en positieve verbeteringen met zich mee voor het testen van selenium-software. Enkele van de voordelen van Webdriver ten opzichte van zijn voorganger selenium RC worden hieronder opgesomd.

U kunt selenium webdriver gebruiken met Python, wat betekent dat u een webbrowser kunt bedienen vanuit code.

Bindingen

Webdriver wordt ondersteund door een aantal van de volgende programmeertalen, waaronder Java, PHP, Perl, Perl, Ruby en Python. Een briljante eigenschap van webdriver is dat je niet elke taal hoeft te kennen of zelfs de standaard taal Selenese hoeft te gebruiken, je hoeft alleen maar vloeiend in een van deze talen te zijn om tests te schrijven.

Webdriver heeft geen speciaal type server nodig om het script uit te voeren dat je nodig hebt om een test uit te voeren, maar het begint en controleert direct een browser-instantie, en de ontwikkelaar heeft geen server nodig.

De API's van selenium webdriver zijn objectgeoriënteerd, wat gunstig kan zijn.

Waarom Selenium

Selenium webdriver kan de beweging van de muiscursor ondersteunen, wat een extra laag precisie en een snellere workflow toevoegt.

Het toevoegen van de volledige XPath is een optionele vereiste in selenium webdriver, u kunt in plaats daarvan id's of namen gebruiken.

U kunt afbeeldingen, links verzamelen, gebruik maken van de toetsenbordinput en alles wat u met een webbrowser kunt doen, vanaf code.

Meer over Selenium

Webdriver ondersteunt het testen van Android- en iOS-toepassingen, in tegenstelling tot zijn voorganger, waardoor het aanzienlijk nuttiger is in de huidige markt waar Android en iOS de overhand hebben.

Vergeleken met zijn concurrenten, is selenium webdriver sprongen vooruit in termen van effectiviteit en waarde, hebben we hieronder een aantal van de positieve eigenschappen geschetst:

De taalondersteuning is een enorm voordeel voor het testen van de automatisering op web browsers. Talen zoals Pyhton, Java en Ruby kunnen allemaal worden gebruikt, wat flexibiliteit toevoegt en gebruiksgemak biedt voor ontwikkelaars die al bekend zijn met deze talen.

Selenium webdriver ondersteunt de mogelijkheid om te testen over een reeks apparaten, van iPhones tot Androids. Dit helpt om het testproces te versnellen.

De mogelijkheid om te testen in meerdere browsers wordt ook zeer geprezen, van Firefox tot Yandex.

Open source, gratis?

De software is open source. Dit heeft twee grote voordelen in die zin dat projecten die gebruik maken van deze software geen extra licenties hoeven aan te schaffen, wat een groot deel van een budget kan besparen. Het betekent ook dat de ontwikkelende gemeenschap voortdurend werkt aan het verbeteren van de software, om deze voor iedereen effectiever te maken.

Het is flexibel. Omdat de software open source is, kunnen ontwikkelaars hun eigen unieke extensies en snelkoppelingen scannen om hun snelheid en workflow te verbeteren.

Kortom, selenium webdriver zal alleen maar geavanceerder en efficiënter worden naarmate ontwikkelaars en gebruikers een bijdrage blijven leveren aan het framework. Het heeft het mogelijk gemaakt om projecten met gemak en efficiëntie af te ronden, en is een populaire keuze voor ontwikkelaars die op zoek zijn naar geautomatiseerde tests.

Related links:

Discussion (0)