DEV Community

Cover image for Wat is Flask? (Dutch)
amigos-maker
amigos-maker

Posted on

Wat is Flask? (Dutch)

Flask is een webraamwerk dat tools, bibliotheken en technologieën biedt die geschikt zijn om een webapplicatie te bouwen. Deze webapplicatie kan komen in de vorm van webpagina's, blogs, of zelfs een uitgebreide webgebaseerde agenda-app of een commerciële site.

Flask is een van de beste micro-frameworks, omdat het weinig tot geen afhankelijkheden heeft van externe bibliotheken.

U kunt het gebruiken om allerlei soorten webapps te maken.

Een voordeel van het gebruik van Flask kan zijn dat dit framework licht is, en het risico om Flask security bugs tegen te komen is minimaal.

Tegelijkertijd kan een nadeel zijn dat het nogal wat moeite kost van de programmeur om de lijst van afhankelijkheden via modules te vergroten.

Je moet de basis van Python programmeren kennen voordat je Flask leert.

Belangrijkste componenten van de fles

Flask heeft twee primaire componenten.

Werkzeug is een utiliteitsbibliotheek bedoeld voor gebruik met de Python taal. Meestal is het een Web Server Gateway Interface of WSGI app die software-items kan maken voor aanvraag-, antwoord- of nutsfuncties.

Jinja is een template engine voor Python programmeer doeleinden, en het lijkt op de Django web frameworks templates.

Flask configuratie

Net als andere Python-bibliotheken kan het Flask-pakket worden geïnstalleerd vanuit de Python Package Index. Het stelt een directory in om te functioneren, waarna de Flask package wordt geïnstalleerd. Meestal heeft de Flask-toepassing een directe en eenvoudige manier om toegang te krijgen tot een SQL database.

.

Database.

Een van de geweldige dingen van Flask is de template engine. Het doel van dergelijke sjablonen is het mogelijk te maken om de basis layout van webpagina's te configureren met het doel om te vermelden welk element vatbaar is voor verandering.

Zo kunt u uw sjabloon één keer definiëren en op alle pagina's van een website hetzelfde houden. Met behulp van een template engine kunt u veel tijd besparen bij het opzetten van uw applicatie, en zelfs als het gaat om updates of onderhoud.

Flask features

Waarom Flask? Wat zijn de belangrijkste kenmerken?

  1. Ontwikkelingsservers en debugger functionaliteiten;
  2. Het wordt geleverd met geïntegreerde hulp voor unit testing;
  3. Het gebruikt Jinja2 template engine;
  4. Het is WSGI compliant;
  5. Het is gebaseerd op Unicode;
  6. Het is geschikt voor Google App Engine;
  7. Het biedt toegang tot uitbreidingen voor betere functionaliteiten;
  8. Het maakt het mogelijk om veilige cookies aan te maken.

Over het algemeen is Flask eenvoudig te leren en te beheren als een schaalbare tool. Het staat elk type aanpak of programmeertechniek toe, aangezien er geen beperkingen zijn opgenomen in de architectuur van de app of de data-abstractie lagen.

U kunt het zelfs uitvoeren op embedded systemen zoals een Raspberry Pi. Uw web app kan op elk apparaat worden geladen, inclusief mobiele telefoon, desktop pc of zelfs een tv.

Bovendien profiteert het van een gemeenschap die ondersteuning en oplossingen biedt voor een veelheid aan problemen waar programmeurs mee te maken kunnen krijgen bij het gebruik van Flask in Python. Het belangrijkste voordeel van Flask is dat de programmeur alles onder controle heeft, terwijl hij of zij een dieper inzicht krijgt in hoe interne mechanica van frameworks werkt.

Gerelateeerde links:

Top comments (0)