Liman sunucunuzda oluşturduğunuz sunucu, anahtar, modül, talep ve bildirimler gibi verilere ulaşabildiğiniz Liman API dokümantasyonuna buradan ulaşabilirsiniz:
Yukarıda paylaştığım dokümantasyonda, Liman API’ı yardımı ile gönderdiğiniz parametreye bağlı olarak birden fazla veriye erişmek mümkün.
Örnek olarak, Liman’a giriş yapıp bir Erişim Anahtarı oluşturalım. Sol taraftaki menüden "Erişim Anahtarı" seçeneğini seçip, gelen ekranda “Oluştur” butonuna basarak bir anahtar oluşturalım.
Anahtarınıza isim tanımladıktan sonra, otomatik bir şekilde size Token başlığı altında size özel bir anahtar oluşturulacak.
Şimdi ise bir Python dosyası yaratalım ve içerisine aşağıdaki kodu yapıştıralım.
import requests
myToken = 'KEY'
myUrl = 'https://IP/profil/anahtarlarim'
head = {'liman-token': myToken, "Accept":"application/json"}
response = requests.get(myUrl, headers=head, verify=False)
print(response.text)
Request modülü eğer bilgisayarınızda yüklü değilse pip paket yöneticisi ile request modülünü bilgisayarınıza kurabilirsiniz.
pip install request
Kodumuzda request.get metodu, ilk parametre olarak hedef URL’yi almaktadır. Bu noktada sizin Liman’a giriş yaptığınız IP’yi yazmanız gerekmektedir. (Örneğin; https://192.168.0.0/profil/anahtarlarim) İkinci parametre olarak headers'ı gönderiyoruz. Headers'ın içindeki liman-token parametresine, Liman sunucumuzda bize tanımlanan anahtarı tanımlıyoruz. Bu parametreyi API'ı kullanma amacımıza göre https://api.liman.dev linkinde yer alan parametreleri kullanarak değiştirebiliriz. Biz bu örnekte anahtar bilgilerine ulaşmak istiyoruz bu yüzden liman-token parametresini gönderiyoruz. Son olarak, bize dönen verinin JSON metni biçiminde dönmesini istediğimiz için "Accept":"application/json" değerini eklememiz gerekmektedir. Eğer bunu tanımlamazsak varsayılan olarak hedef verinin bulunduğu URL'nin HTML kodu dönecektir.
En sondaki verify=False yazmamızın sebebi ise, sertifika ile alakalı bir hata alırsanız sertifika yüklemek yerine sertifika kontrolünü kapatarak alınan hatanın önüne geçmektir.
Son olarak request.get’e eşitlediğimiz response’u printleyerek dönen HTTP kodunu görebiliriz print(response). Eğer 200 kodu dönüyorsa API’ımız başarıyla çalışıyor demektir.
Top comments (0)