DEV Community

Cover image for Számlázz.hu - Számla Agent PHP API - Composer csomag
Simon Benjámin
Simon Benjámin

Posted on

Számlázz.hu - Számla Agent PHP API - Composer csomag

Az egyik projektben a Számlázz.hu-t használjuk majd a számlázásra, ennek az első lépése a projektbe bekötés, Sandbox környezet létrehozása, néhány teszt számla beküldése.

Számlázz.hu

A Számlázz.hu-nál "Tesztüzemnek" hívják, van róla külön bejegyzés: teszt api hozzáférés. Én ezt választottam, hogy ne az éles rendszerben kelljen sztornózni, hanem legyen egy bármikor elérhető játszós környezet. Szükségünk lesz még egy "Számla Agent kulcs" létrehozására is. Ezt belépés után a Számlázz.hu főoldal alján (a számlák és a fiókhozzáférések) "Számla Agent kulcsok" alatt találjuk meg.

Számla Agent API

A hivatalos dokumentáció (Szamla Agent API) csak egy letölthető .zip csomag linkjére mutat, jelenleg ez a PHPApiAgent-2.10.18.zip.

Frissítési információk itt: changelog (néhány napja jött ki a legfrissebb verzió: [2.10.18] - 2024.04.18)

Kicsit meglepett, hogy nincs hivatalos csomag kiadva amit egyszerűen be lehetne húzni composerrel.

Composer

Van néhány Composeres csomag, de számlázó kódját nem szeretném használni "ismeretlen forrásból". Főleg úgy, hogy, az eredeti kódhoz képest több-kevesebb módosítást is tartalmaznak.

Megnéztem, kipróbáltam, hogy összeállítható-e úgy a csomag, hogy nem kell belenyúlni kézzel és kódot szerkeszteni. Ehhez készült egy PHP script ami mindent megcsinál: szamla-agent-update.php. A PSR-4 kompatibilitás miatt át kellett nevezni néhány könyvtárat és kész működik.

A frissítő script is a repository része, a kiadott verziót a hivatalos verzióhoz igazítottam: v2.10.18

Mivel más is ugyanígy bizonytalan lehet a fenti csomagommal, megpróbálom felvenni a kapcsolatot a Számlázz.hu fejlesztőivel és jelezni, hogy érdemes lenne ezt átaluk hivatalos karbantartott csomagként githubon publikálni.

Top comments (0)